Welkom op de pagina van groep 3b

Onderaan deze pagina vindt u belangrijke bijlages.

Woensdag 12 mei
De meivakantie zit er weer op. Deze week bestond maar uit 3 lesdagen en daarvan was vandaag een bijzondere dag. We hebben namelijk een (gezonde) sportdag gehad. We hebben een dans clinic gehad, gevoetbald en estafettes gelopen. Ook hebben we het gehad over water en hoe je water kunt besparen. Het leukste vonden we het snoepproeven waarbij we bijzondere groentes en fruit mochten testen. Bijvoorbeeld pompoen, granaatappel pitjes, mango, dadels en bleekselderij.
Nu gaan we heerlijk genieten van het Hemelvaartsweekend.

Vrijdag 26 maart
Afgelopen week was de techniekweek. We hebben geleerd over irrigatie. We hebben onderzocht hoe je water kunt verplaatsen, welke materialen water absorberen en kunnen nu vertellen hoe een boon ontkiemd.
In tweetallen hebben we een waterdruppelsysteem ontworpen. Met dit waterdruppelsysteem krijgen onze bonen voldoende water wanneer wij met een eventuele volgende lockdown thuis komen te zitten. Alles gaat automatisch! Handig toch?! 
Maar bij wie zullen de bonen nou daadwerkelijk gaan ontkiemen??? We wachten in spanning af!
     
 
5 maart 2021
We leren met rekenen over symmetrie. We hebben met behulp van een spiegel symmetrische huizen getekend. Daarna hebben deze kennis gebruikt tijdens de tekenles. Zien jullie hoe symmetrisch alle vlinders zijn?

Een koninklijke maaltijd:
We hebben in groepjes van 4 leren samenwerken.
De opdracht was uitdagend: Ontwerp een taart waar ieders ideeën en uitwerkingen in zitten. Het resultaat was verbluffend en smaakmakend !!
    8 Februari 2021

De scholen zijn weer open!!
We zijn vandaag weer gestart, inclusief een dik pak sneeuw. We gaan deze week extra lang buitenspelen om van de sneeuw te genieten. Wat staan de sleeën netjes geparkeerd! 15 januari 2021


Daar zit ik dan, in een leeg klaslokaal... Ik heb jullie namen maar op tafel gelegd om jullie toch een beetje dichtbij te hebben. Alleen jullie 'foto' lijkt er niet op... Bijna dan ha ha ha.Online onderwijs
We werken allemaal hard en doen ons best. Meer kunnen we niet doen. 3 keer per dag zien we elkaar voor een online les. Het brengt ook veel mooie dingen met zich mee. Bijvoorbeeld het zingen voor een jarige, de tekenles, de dictees met de bonuswoorden en het zoeken naar geld. Ga zo door allemaal!


December 2020
Kerst

We hebben gekke dagen achter de rug. Ineens moesten de scholen dicht en kon ons kerstontbijt niet doorgaan. Gelukkig bracht de OR ons een croissantje, koekje en chocolademelk. We hebben ook nog een verjaardag gevierd. Het was een fijne dag.

Sinterklaas
We hebben vandaag (vrijdag 4 december) de verjaardag van Sinterklaas gevierd. Het was een hele gezellige dag. Wat was het boffen dat Sinterklaas langs kwam op school! We hebben ons liedje ' Pakjesavond'  aan hem laten horen. Ook heeft juf Nanda vandaag een muziekles gegeven: Pepernoot-ritmes klappen! Als afsluiting mochten we de pepernoten opeten, dat was smullen!!!
Nieuws uit de groep

Groep 3b

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Ouderbrief Veilig Leren Lezen kern 9

21 maart 2021

Ouderbrief Veilig Leren Lezen kern 8

22 februari 2021

Ouderbrief Veilig Leren Lezen kern 7

15 januari 2021
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste   

Samenwerkende partijen