In groep 3b zitten 30 kanjers. We leren in onze groep van, met en door elkaar.

Onderaan deze pagina vindt u belangrijke bijlages.
Op
https://mijnweektaak.com/thuis/fabritiusschool  kunt u met de inloggegevens van uw kind inloggen om onze weekplanning te volgen.

We hebben een brief gehad van een pietje omdat het erg druk is in het pietenhuis. Er is ons gevraagd om een slaapplek in te richten op school zodat er af en toe een pietje bij ons kan slapen. Dit hebben we samen met de kinderen gedaan. Tot onze grote schrik lagen er allemaal smerige voetstappen in de hal vanmorgen!!! Ook lagen er verdwaalde pepernoten in bed..........

Donderdag 19 november

We zijn vandaag naar het filmtheater geweest en hebben gekeken naar de film minuscule 2.
 Het was erg bijzonder om naar de film te mogen, want de bioscopen gingen precies vandaag weer open. Wij hadden met onze groep 3b een eigen zaal!!

Vrijdag 6 november
We hebben deze week techniekweek gehad. We kennen het begrip stroomkring en weten dat er voor een werkende stroomkring 3 dingen nodig zijn: een lampje, batterij en koperdraden. Het was heel erg leuk om onderzoekend bezig te zijn. We hebben van en door elkaar geleerd. We hebben eerst met 30 kinderen 1 grote stroomkring gemaakt, daarna in groepjes van 6 en daarna ieder een eigen.

We maakten het in de ochtend heeeel donker en genoten van de brandende lampjes.

De voorbereiding

Vrijdag 23 oktober
We zijn weer gestart na een weekje herfstvakantie. We kennen inmiddels al 2 tweetekenklinkers: 'oe' en 'ij'.
De herfst is al op verschillende plekken in de klas terug te vinden.

Kijk eens hoeveel woorden wij al kunnen maken met ons klik-klak-boekje!

Herfst kunstwerken: Pointillisme stijl!!

Dit was heeeel moeilijk!

Maandag 5 oktober

We beginnen deze week aan kern 3. Zien jullie hoe hard de letterboom al groeit?!

In kern 3 leren we de eerste tweetekenklank!
Ra Ra hij zit tussen p_s en b_k

Ook is vorige week de Kinderboekenweek begonnen. Alle kinderen hebben hun lievelingsboek mee naar school genomen. Iedere dag wordt er uit een paar boeken voorgelezen. Sommige kinderen durven en kunnen al zelf uit hun boek voorlezen aan de groep. Heel stoer.

Het thema is ' En toen?....'
We leren over geschiedenis. We zingen en dansen op het onderstaande liedje:

We hebben ook een kasteel geknutseld waarbij we gekeken hebben naar de fundering. Hoe worden stenen bij gebouwen gelegd? De kinderen hebben zelf gekozen wie of wat ze in de poort van het kasteel zetten.

Volgende week start de herfstvakantie. Er staat ons nog een leuke week te wachten. We hebben maandag een verjaardag en vrijdag gaan we naar een circusvoorstelling kijken van groep 6!

Groep 3b

Sorteren op: