Zoeken Annuleren

Lieve ouders, kinderen en verzorgers,

Ik wil met jullie een aantal items (visie) delen van de manier waarop wij in de groep werken. Iedere twee weken komt er weer een nieuw item voorbij.

voor nu:

Het leren leren.

We zijn alweer bijna vier weken op school en wat maken de kinderen enorme sprongen!
De kinderen leren steeds meer zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen leerproces nu ze hun gemaakte werk, gesprekjes met mij en hun zelf opgeschreven en bedachte doel voor de aankomende twee weken, in een map kunnen bewaren.
De zogenaamde "leerervaringingen map".

Iedere ochtend beginnen we met 20/30 min. "zelfstandig werk" waarbij ze kunnen bijhouden op een stickerkaart hoever ze zijn. Op de maandag, dinsdag en woensdag werken ze zelfstandig aan hun taal en de rest van de week aan hun rekenen.
Dit in kaart brengen van hun vorderingen stimuleert enorm en iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.
Het monitoren, feedback (ook elkaar) geven tijdens het werken geeft de kinderen veel inzicht in waar ze naar toe
werken en waarom.
Voordat we starten met een activiteit bespreken we met elkaar hoe we gaan werken en hoelang we ervoor nodig denken te hebben.
Stoplicht op rood betekent zonder overleg, stoplicht op oranje mag je overleggen. We nemen samen het besluit waardoor ze ook hierin weer zelf verantwoordelijk zijn voor de gemaakte keuze.
Na het  werken mogen de kinderen 15 minuten zelf weten wat ze gaan doen.
Lezen, tekenen, chromebook (geen spelletjes) lego, knex, vouwen.enz..
Het mes snijdt aan twee kanten want ik heb dan de tijd om met sommige kinderen een leerervaringsgesprekje te houden en de kinderen laden zichzelf weer op voor de volgende activiteit.
Ik zie hierdoor zo n enorme motivatie ontstaan zodat het leren bijna vanzelf gaat.

Volgende items zijn "de zaakvakken"(natuur/techniek, geschiedenis en aardrijkskunde).

Met vriendelijke groet,
Laurien Bik

___________________________________________________________________________________________

Groep 5 A

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Er zijn geen items gevonden.