Welkom op de pagina van groep 5 b

​​ Dat jullie maar "mooi" verder mogen groeien en bloeien.
 In alle vormen, maten, geuren en kleuren.

 
Welkom in groep 5B!
Meester Meep & Meester Sam

   

Lieve nieuwe jongens en meisjes en u ouders/verzorgers (en andere belangstellenden) van groep 5B,

Wat leuk dat jullie onze eigen pagina gevonden hebben. En wat fijn dat jullie bij ons in groep 5B zitten. Wisten jullie dat dit van meester Meep het 9e jaar op de Fabritiusschool is en zijn 4e jaar in groep 5 en zijn 44e jaar als meester?! Daarnaast is meester Meep ook opa van 5 kleinkinderen (Eva gr. 6, Finn gr. 5, Amy gr. 3; Dirk gr. 1 en Julia psz) :).


Ook is meester Sam (en juf Esmée) aanwezig in de groep. Meester Sam is bijna afgestudeerd als Onderwijs Assistent en gaat daarna door met de PABO-opleiding om zelfstandig meester te worden. Hij is bij 
ons op maandag, dinsdag en woensdag bij ons in de groep (juf Esmée is al afgestudeerd als Onderwijs Assistent en is op de donderdag ochtend bij ons in de groep). Dit betekent dat er zo goed als elke dag extra handen aanwezig zijn in de klas. Is dat nou niet fijn?


In groep 5 doe je met Rekenen sommen t/m 1000 en krijg je deeltafels (Getal & Ruimte Junior). Nieuw zijn de vakken Studievaardigheden (Blits), 
Geschiedenis (Brandaan), Aardrijkskunde (Meander) en Natuur & Techniek (Maakkunde, Naut). En natuurlijk doen wij ook aan (technisch en begrijpend) Lezen (Atlantis), Taal (Taal op Maat) en Spelling (Spelling op Maat). Én jullie gaan op het Chromebook een eigen Werkstuk maken (en wie weet doe je ook nog een Spreekbeurt en een Boekbespreking en misschien schrijf je ook nog een Verhaal) :).
Wat is er zo leuk in groep 5B?

* Jeugdochtendjournaal.
* Werkstukken (en Spreekbeurten en Verhalen) maken op het Chromebook.

* Goed met elkaar omgaan.
* Nieuwe dingen leren en chill-momenten creëren.

* Op de vrijdagmiddag is er vaak lekker nog tijd om vrij te kunnen kiezen of we houden een        5B Got Talent Middag. 
* Allemaal leuke kinderen, want dat zijn JULLIE! ;)

WE MAKEN ER MET Z'N ALLEN EEN TOF EN TOP SCHOOLJAAR 2022-2023 VAN! :)