​​ Dat jullie maar "mooi" verder mogen groeien en bloeien.
 In alle vormen, maten, geuren en kleuren.

Welkom in groep 5B!

Juf Helga & Meester Meep

Lieve nieuwe jongens en meisjes en u ouders/verzorgers (en andere belangstellenden) van groep 5B,

Wat leuk dat jullie ons gevonden hebben. En wat fijn dat jullie bij ons in de groep zitten. Wisten jullie dat juf Helga al 28 jaar juf is, waarvan 27 jaar op de Fabritiusschool, en dat meester Meep al 43 jaar meester is, waarvan 8 jaar op de Fabritiusschool.

Juf Helga is op de maandag en dinsdag in de groep. Op de woensdag doet juf Helga ander werk voor de middenbouw en geeft ze ook Rots & Water lessen.

Meester Meep is op de woensdag, donderdag en vrijdag in de groep. Op de maandag is meester Meep oppas-opa voor zijn kleinkinderen.

In groep 5 ga je Rekenen t/m 1000 en krijg je deeltafels (Getal & Ruimte Junior). Nieuw zijn de vakken Studievaardigheden (Blits),
Geschiedenis (Brandaan), Aardrijkskunde (Meander) en Natuur & Techniek (Naut). En natuurlijk doen wij ook aan (technisch en begrijpend) Lezen (Atlantis), Taal (Taal op Maat) en Spelling (Spelling op Maat). Én jullie gaan op het Chromebook een eigen Werkstuk maken :).

Wat is er zo leuk in groep 5B?

* Jeugdochtendjournaal en Grej of the day, een minilesje n.a.v. een raadsel (zie hieronder).
* Goed met elkaar omgaan.
* Nieuwe dingen leren en chill-momenten creëren.

* Op de vrijdagmiddag is er vaak lekker nog tijd om vrij te kunnen kiezen of we houden een 5B Got Talent Middag.
* Allemaal leuke kinderen, want dat zijn JULLIE! ;)

WE MAKEN ER MET Z'N ALLEN EEN TOF EN TOP SCHOOLJAAR 2022-2023 VAN! :)

Via deze groepspagina houden we jullie en u ook op de hoogte van de komende en gedane activiteiten van en in groep 5B.
En vergeet ook niet om af en toe een kijkje te nemen in onze eigen digitale klas mét Meet-functie via Google Classroom én bij MijnWeektaak.com voor je dagelijkse leerwerk!

Allebei te vinden via ZuluConnect:

Hier kun je al het werk vinden wat je moet (= weektaak leerwerk) en kàn (= keuzewerk) doen.

Agenda:
*do.   06 okt.: Studiedag team - leerlingen vrij.

*vr.    07 okt.: Studiedag team - leerlingen vrij.

*ma.   10 okt.: Féline jarig.

08:40 Opening KBW "GigaGroen" - Lied KvK.

*di.     11 okt.: Suze jarig.

*wo.   12 okt.: 4e Leefregel: "Luister naar elkaar!".
Voorronde Voorleeskampioen 5B.

*do.   13 okt.: 10:00 - 10:40: Techniekshow Mad Science.

*vr.    14 okt.: Einde KBW: Finale Voorleeskampioen 5B
                      én 5B Got Talent Middag.

za. 15 t/m zo. 23 okt. Herfstvakantie (met Cinekidweek in het Filmtheater).

*ma.   24 okt.: Start 1e Techniekweek over Geluid (maak je eigen "muziekinstrument").

*wo.    26 okt.: Luizencontrole.

*do.    27 okt.: 19:30 - 21:00: Ouderinformatieavond over "De Gelukskoffer",
                        onze nieuwe sociaal-emotionele methode.

*vr.     28 okt.: Roos jarig en ook vieren verjaardag Amélie.
                       Afsluiting techniekweek met de presentatie van onze "muziekinstrumenten".
                       13:00: ONTRUIMINGSOEFENING.

*za.    29 okt.: Amélie jarig.

*zo.    30 okt.: Jette jarig.
                        Start Wintertijd.

*ma.   31 okt.: Keet jarig en ook vieren verjaardag Jette (en ook Halloween).

Voor spelling in groep 5 wordt van de kinderen verwacht dat ze de spellingafspraken van groep 5 kunnen toepassen. Hieronder volgen (doorklikken!) de spellingafspraken zoals onze methode 'Spelling op maat' ze hanteert in groep 5. Staat het blok schuin, dan betekent dat, dat we daar dan in de klas mee bezig zijn!

woordpakket Blok 1.pdf     Controle dictee op do.  22 sep.
woordpakket Blok 2.pdf     Controle dictee op do.  27 okt.
woordpakket Blok 3.pdf
Controle dictee op do.  24 nov.
woordpakket Blok 4.pdf
Controle dictee op wo.  21 dec.
woordpakket Blok 5.pdf
Controle dictee op do.  02 feb.
woordpakket Blok 6.pdf   Controle dictee op do.  09 mrt.
woordpakket Blok 7.pdf
Controle dictee op wo.  05 apr.
woordpakket Blok 8.pdf
Controle dictee op do.  25 mei

Op rekengebied in groep 5 wordt van de kinderen verwacht dat ze de vrienden van 10, 100 en 1000 (hartensommen), de sommen t/m 20 en de tafels van 1 t/m 12 geautomatiseerd hebben (= snel uit het hoofd kunnen antwoorden!), dat ze sommen t/m 100 en 1000 (+ én -!) kunnen uitrekenen, dat ze zowel analoog als digitaal kunnen klokkijken en dat ze afweten van maten bij meten, wegen en inhoud (mm - cm - dm - m - dam - hm - km // mg - cg - dg - g - dag - hg - kg // ml - cl - dl - l - dal - hl - kl).

GOTD

Misschien heb je er wel eens van gehoord? Het is "The Grej of the Day", kortweg GOTD, oftewel "Het Ding van de Dag". Het is bedacht in Zweden door Micael Hermansson.

Stap 1: Jullie krijgen een raadsel om zelf (of met behulp van ouders) over na te denken.
Stap 2: De leerkracht geeft een kleine micro les over het onderwerp. Hier zit altijd een WOW factor in.
Stap 3: Jullie vertellen thuis aan minimaal 2 mensen welke kennis zij hebben opgedaan over het onderwerp. Met daarbij natuurlijk de WOW factor!

Een afbeelding van het onderwerp komt op een wereldkaart te hangen.
Het doel van GOTD is om de kennis te vergroten en de nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

In groep 5 komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:
*Hoe langer mijn nek, hoe mooier ik ben!
*Wie maakt de meeste banden van de wereld.

Kortom, allemaal leuke breinbrekers ;).

Algemene informatie over groep 5B
:
In het volgende verslag en de volgende powerpoint presentatie is algemene informatie over groep 5B te vinden en zijn de zaken voor groep 5B gedurende het schooljaar door terug te vinden:

Informatie groep 5b.pdf                                        PowerPoint informatie groep 5b.pptx

Informatie Rots en Water.pdf

Voor leuke, interessante en vooral leerzame links, surf naar:
https://meestermeepvoorgroep5kids.yurls.net/nl/page/630558   profile-image

Wij doen mee aan de SIRE-campagne "DOE'S LIEF!":

Groep 5b

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Er zijn geen items gevonden.