Welkom op de pagina van groep 6 a

Beste ouders, verzorgers en kinderen van groep 6A,

De Gelukskoffer

Beste ouders en verzorgers,

Na twee studiedagen voor de vakantie, een studie dag aan het begin van het jaar en een mooie en goede informatie avond voor ouders, zijn we begin van de maand begonnen in de school met deze bijzondere
methode. Een methode die ons bewust maakt van dat we zelf invloed hebben in hoe we kunnen kijken naar bepaalde situaties en hoe we daar op kunnen reageren. In hoeverre je zelf invloed hebt op het voelen van geluk en dankbaarheid. Het ontwikkelen van veerkracht is voor mij als leerkracht een van de belangrijkste items van deze methode. .
Het eerste thema Wat is geluk was de afgelopen vier weken het onderwerp van gesprek.
We hebben het in de klas gehad over wat geluk is en waar geluk uit bestaat. In hoeverre heb je hier zelf invloed op en is dit te trainen? Ja!
De kinderen hebben hun eigen koffer mogen pimpen met dingen en plaatjes waar ze blij van worden. Ook hebben de meeste kinderen een geluksvoorwerp meegenomen om in hun koffer te doen.
Ik hoop dat jullie thuis ook hebben gesproken over wat jullie kinderen gelukkig maakt of gelukkiger zou maken. Dit is de opdracht die hoort bij geluk in uitvoering en is een terugkomend onderdeel bij ieder thema.(7 )Het er thuis over praten is belangrijk zodat jullie mee worden genomen in de werkwijze en ideeën achter deze methode. We doen het met elkaar en hebben elkaar nodig om het maximale uit deze methode te halen.
Aankomende vier weken gaan we werken met het tweede thema Positief denken. Ook in dit thema is er weer een opdracht voor thuis. Ik hoop de ervaringen van de kinderen terug te krijgen in de klas en natuurlijk vice versa.
Heel veel mooie gesprekken toegewenst!

Vriendelijke groet,
Laurien Bik

Aankomende maand staan er een aantal activiteiten op de agenda.
De donderdagen 17, 24 november en 1 december culturele ochtenden.
22 november klassenfilm "Mijn moeder is een gorilla" .
5 December sinterklaas feest met surprises en gedichten. Een feestelijke dag!
6 December een uurtje later op school.
22 december kerstdiner.

Wekelijks op vrijdag wordt er een dictee gegeven waarvoor je kunt oefenen. De woordpakketten worden hieronder weergegeven.
Op dit moment is dat het even voor nu. Naarmate het jaar vordert zal je meer zien op deze pagina.

Vriendelijke groet,
Laurien en Maud

De woordpakketten van Spelling op Maat:
dicteewoorden blok 1.pdf   afgesloten
dicteewoorden blok 2.pdf  afgesloten
dicteewoorden blok 3.pdf  afgesloten
dicteewoorden blok 4.pdf  zijn we mee bezig.
dicteewoorden blok 5.pdf
dicteewoorden blok 6.pdf
dicteewoorden blok 7.pdf
dicteewoorden blok 8.pdf

Groep 6a

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Er zijn geen items gevonden.