Welkom op de pagina van groep 3 a

Hierop komt alle informatie over onze klas.

Op deze groepspagina komt er elke twee weken een update van wat er gedaan, besproken en geleerd wordt
.

15 november 2020,

Veilig leren lezen:

Maandag 16 november beginnen we met kern 5. In "nieuws uit groep 3" vindt u de nieuwsbrief over kern 5.
We maken elke dag een dictee van letters, woorden en zelfs al een zin. We schrijven het dictee in een schrift.
Er wordt veel gelezen in het leesboek en in Veilig en vlot. We lezen zoemend.

Zoemend lezen en zingend lezen

Bij zoemend lezen en zingend lezen worden de klanken lang aangehouden. In die tijd kan het kind vooruitkijken naar de volgende klank. Bij 'zoemen' en 'zingend lezen' worden de klanken van het woord uitgesproken zonder ze op te breken in aparte stukjes. De eerste letterklank wordt lang aangehouden, waarna de volgende eraan vastgeplakt wordt: mmmaaaan (maan) of sssssiiiiiiip (sip)

Pennenstreken:

We leren in kern 5. Op Google Classroom staan filmpjes hoe je de letters schrijft en hoe de letters klinken. Elke twee dagen zet ik er filmpjes bij van de nieuwe letters die we leren.
We hebben alle cijfers leren schrijven, nu moeten we de cijfers blijven herhalen.
We proberen tussen de lijnen te schrijven en de letters en cijfers op de juiste manier te schrijven. We letten op onze pen greep en op de zithouding

Rekenen:

In blok 5 leren we:
* tellen tot en met 20 met huppen van 2 en 5.
* een hoeveelheid tot en met 20 af te lezen op een kralenketting met meer dan 20 kralen.
* de pijlnotatie te hanteren in erbij en eraf situaties met bus sommen.
* de hele uren af te lezen op een analoge klok.
* getallen tot en met 20 in te vullen op de getallenlijn.
* vooruit en achteruit te tellen tot en met 20 vanaf een willekeurig getal.

Een dag in groep 3A.
Als we binnenkomen, maken we als eerste een blad met bus sommen. (Er zitten 3 mensen in de bus en er stappen 4 mensen in. Hoeveel mensen zitten er nu in de bus?)
Daarna gaan we zelfstandig werken. Op dinsdag en woensdag maken we opdrachten uit een taal werkboek. Op donderdag en vrijdag werken we in een reken werkboek.
Tijdens het zelfstandig werken, werken we ook op het Chromebook. We maken dan opdrachten van Veilig leren lezen en Gynzy. We werken dan in stilte. Ons blokje staat op rood, we mogen elkaar niet storen.
Na 20 minuten hebben we even ontspanning. We kunnen dan knutselen, bouwen, spelen of tekenen.. Na het opruimen, gaan we woorden lezen en opdrachten maken in het werkboek.  Meestal maken we dan ook een dictee. Daarna is het tijd voor onze pauzehap en gaan we buitenspelen. Als we buiten hebben gespeeld, zijn we weer fris en kunnen we een bladzijde schrijven. We moeten dan op onze schrijfhouding en op onze pengreep letten.
Na het schrijven gaan we lezen. We lezen woorden en ook een paar zinnen.
We rekenen nu alweer in blok 5 van het rekenboek.
Na de lunch lezen we een verhaal met de juf. We werken in het werkboek van verkeer of in het werkboek van leefstijl.
Aan het eind van de dag leest de juf een verhaal voor. We zorgen dat het lokaal netjes is en dan gaan we naar de naschoolse opvang of gaan we naar huis.

Alle leerlingen hebben nu een account bij Google Classroom.(https://portal.zuluconnect.net/) Elke nieuwe letter die we leren lezen en schrijven kunnen de leerlingen nu nog een keer bekijken en voor de ouders leuk om te zien wat de leerlingen leren.

De leerlingen hebben ook wachtwoorden meegekregen voor Squla en Gynzy. In Gynzy kunnen de leerlingen de oefeningen maken van het werkboek van rekenen.

Via Social Schools heeft u informatie gekregen hoe de leerlingen kunnen inloggen in  "mijn weektaak". De leerlingen hebben ook een wachtwoord voor mijn weektaak.

Voor de goede orde:
Op Maandag hebben de leerlingen gym. (gym spullen in een kleine tas) De gym spullen gaan na elke gymles mee naar huis voor een wasbeurt. Vanaf dinsdag kunnen de gym spullen weer mee naar school.

Bij vragen kunt u mij mailen.
fgroot@fabritiusschool.nl

Francis de Groot

Groep 3a

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Ouderbrief van Veilig leren lezen kern 5

12 november 2020

Ouderbrief van Veilig leren lezen kern 4

29 oktober 2020

Ouderbrief van Veilig leren lezen kern 3

03 oktober 2020
In de bijlage vindt u de ouderbrief van Veilig leren lezen kern 3.
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste