Welkom op de pagina van groep 3 A

Augustus 2022.

Wat is de vakantie voorbij gevlogen.

Zo zien we jullie op de laatste donderdag voor de vakantie,
     en nu is het al weer voor het “echie”…….Groep 3!

Hopelijk heeft iedereen een ontspannen vakantie gehad.

Wij zijn in de vakantie al druk bezig geweest om de klas weer in orde te maken voor een frisse start.
    De tafels zijn gepoetst, de schriften liggen klaar in de kast en de potloden hebben een nieuw plekje gekregen.
    We kijken er naar uit om iedereen weer te zien.

Ik heb er zin in.
Maandag 29 augustus start het schooljaar.
Groep 3 heeft elk jaar weer iets speciaals.
De leerlingen komen uit 5 kleutergroepen bij elkaar in een hele nieuwe groep.
Dat is best wel even spannend.
Maar het komt absoluut goed!

De Leesmethode Veilig Leren Lezen  begint met kern start. We leren de i, k, s en de m lezen.
We lezen elke dag met elkaar. Met elkaar, soms in een klein groepje en ook met een maatje.
Als iemand leest, lezen we allemaal fluisterend mee.
We wijzen mee met de wijsvinger.

We lezen zingend.
Bij zingend lezen worden de klanken lang aangehouden. In die tijd kan het kind vooruitkijken naar de volgende klank. Bij het zingend lezen worden de klanken van het woord uitgesproken zonder ze op te breken in aparte stukjes.
De eerste letterklank wordt lang aangehouden, waarna de volgende eraan vastgeplakt wordt: mmmaaaan (maan) of sssssiiiiip (sip).

De schrijfmethode Pennenstreken is gekoppeld aan de leesmethode, we leren de i, k, s en de m ook schrijven in het verbonden schrift.
We letten daarbij op de pengreep en op onze zithouding.

De rekenmethode Getal en Ruimte begint met tellen tot 10. Elke week gaan we een ander onderdeel behandelen.

Wij hebben dit schooljaar op de dinsdag gym.
Gymkleding en gymschoenen zijn verplicht.
De gymspullen graag in een klein tasje.

Bij vragen kunt u mij mailen.

fgroot@fabritiusschool.nl

Francis de Groot

Groep 3a

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Er zijn geen items gevonden.