Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

 Welkom op de groepspagina van groep 3A

Op deze groepspagina komt er elke twee weken een update van wat er gedaan, besproken en geleerd wordt.

14 september 2020.

Vandaag hebben we kern 1 van Veilig leren lezen afgesloten. In kern 1 kwamen de woorden: kip, aap, raak, rem en vis aan de orde. Nu hebben we de p, de aa, de r, de e en de v geleerd.
We kunnen nu al heel veel woorden maken en lezen.
Schrijven gaat zo netjes. We proberen tussen de lijnen en de letters op de juiste manier te schrijven. We letten op onze pen greep en op de zithouding.  

We maken elke dag een dictee van letters, woorden en zelfs al een zin. Ze werken zo serieus. 

Pennenstreken. We hebben nu de p, aa, r, e en v leren schrijven in blokletters. Op Google Classroom staan filmpjes hoe je de letters schrijft en hoe de letters klinken. Elke twee dagen zet ik er filmpjes bij van de nieuwe letters die we leren. 
We oefenen ook de cijfers. Soms zijn de cijfers net ballonnen, dan hangen ze in de lucht. Daar moeten we wel goed op letten. Cijfers en letters horen op de grond te staan, soms moeten we dat even verbeteren.

Rekenen: de eerste toets hebben we achter de rug. Nu werken we in blok 2 , we turven nog steeds. we tellen op de getallenlijn, we tellen met een staafdiagram en we gaan nog meten. Tot slot maken we de toets.

Alle leerlingen hebben nu een account bij Google Classroom.(https://portal.zuluconnect.net/) Elke nieuwe letter die we leren lezen en schrijven kunnen de leerlingen nu nog een keer bekijken en voor de ouders leuk om te zien wat de leerlingen leren.

De leerlingen hebben ook wachtwoorden meegekregen voor Squla en Gynzy. In Gynzy kunnen de leerlingen de oefeningen maken van het werkboek van rekenen.

Voor de goede orde:
Op Maandag hebben de leerlingen gym. (gym spullen in een kleine tas) De gym spullen gaan na elke gymles mee naar huis voor een wasbeurt. Vanaf dinsdag kunnen de gym spullen weer mee naar school.


Bij vragen kun u mij natuurlijk mailen.
fgroot@fabritiusschool.nl


We gaan er een mooi jaar van maken!

Francis de Groot

Groep 3 A

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Ouder informatie brief Veilig leren lezen Kim, kern 1 Lees meer »
Ouder informatie brief Veilig leren lezen Kim, kern start Lees meer »
Samenvatting informatie avond groep 3A Lees meer »
 

Fabritiusschool (hoofdlocatie)

Fabritiuslaan 52
1213 CT Hilversum

T (035) - 621 17 02
E fhigler@fabritiusschool.nl

Fabritiusschool (2e locatie)

Egelantierstraat 115
1214 EC Hilversum

T (035) - 624 19 05
E fhigler@fabritiusschool.nl