Welkom in groep 4B!                                                       Welkom / Handtekeningen / Handtekeningen | wensjes en handtekeningen

Wat is de vakantie voorbij gevlogen.

Zo zien we jullie op de wendag en nu is het al weer voor het “echie”…….Groep 4!

Hopelijk heeft iedereen een ontspannen vakantie gehad.

Wij zijn in de vakantie al druk bezig geweest om de klas weer in orde te maken voor een frisse start.

We kijken er naar uit om iedereen weer te zien.

Meester John is er op de maandag, dinsdag en woensdag en juf Daniëlle op de donderdag en vrijdag.

Een heleboel dingen zullen gaan zoals jullie ook al in groep 3 gewend waren en er komen ook nieuwe dingen bij. Natuurlijk gaan we dat allemaal uitleggen de komende dagen.

We zullen starten met het uitwisselen van onze vakantieverhalen, verder kennismaken, een spelletje en wat werken.

Op dinsdag ( en donderdag) hebben jullie gelijk gym. Neem dus meteen je gymspullen mee naar school.

Samen gaan we er een gezellig jaar van maken.

Tot maandag!

Groetjes van meester John en juf Daniëlle

Reilen en zeilen in groep 4B

03 november 2020
Inmiddels ligt ook de herfstvakantie al weer een tijdje achter ons.
In de klas zijn we druk met de dagelijkse dingen als taal, rekenen spelling en lezen.
Elke dag starten we met zelfstandig werken. Later op de dag volgen de instructies.

Met spelling beginnen we binnenkort alweer met blok 5. Onderaan deze pagina kunt u zien welke categorieën er inmiddels allemaal aanbod gekomen zijn.

Met rekenen zijn we begonnen met het bouwen van de tafels. Nee, dat heeft niks met blokken bouwen te maken. Het bouwen van tafels wil zeggen dat we op handige manieren kijken hoe we aan de antwoorden kunnen komen.
Als we de tafel van 2 willen bouwen doen we dat door middel van 1x meer, 1x minder, de helft , het dubbele en verwisselen.

Uiteindelijk moeten de kinderen eind groep 4 alle tafels uit het hoofd kennen.
De eerste weken beginnen we met de tafels van 2, 5 en 10.

Om al het werken goed te kunnen doen hebben we het met elkaar ook over onze werkhouding. Wanneer kunnen we goed werken, waar kunnen we met elkaar op letten om een fijne werksfeer te creëren. Daar komt nog heel wat bij kijken en is zeker niet altijd even makkelijk. Op dit moment staat het werken aan een goede luisterhouding boven aan.

Verder hebben we ook niet stil gezeten op het creatieve vlak. Voor de herfstvakantie hebben we geluisterd naar het muzieksprookje van Peter en de Wolf. Welke instrumenten zijn er allemaal en wat is eigenlijk een symfonieorkest? Na het beluisteren van het sprookje hebben we met kranten de hoofdfiguren uit het sprookje gemaakt.
Naar aanleiding van een engels liedje hebben de kinderen vogeltjes geknipt en geplakt. Met een vrolijk resultaat aan de wanden.

Inmiddels zijn we  al in herfstsfeer en bezig om herfstbomen te tekenen.

U ziet, we zitten niet stil!

• 20201001_155437
  • 20201001_155421