Wij heten u welkom op de groepspagina van groep 4b van onze nieuwe website. Via deze pagina houden we u op de hoogte van o.a. klassenactiviteiten en belangrijke zaken voor groep 4b. Voor de schoolactiviteiten, data etc. verwijzen we u door naar 'Schoolinfo' op de website. De informatie die u vindt op de website is leidend.
          Op de tweede groepspagina vindt u o.a. alle spellingafspraken die er in groep 4b aan de orde komen. Verder ziet u een kort overzicht wat er op rekengebied het allerbelangrijkste is en kunt u een blik werpen op de lessen Rots & Water.
          Hebt u na het lezen nog vragen en/of opmerkingen dan horen wij dit graag.

Met vriendelijke groet,
          de leerkrachten van groep 4b

Reilen en zeilen in groep 4B

03 november 2020
Inmiddels ligt ook de herfstvakantie al weer een tijdje achter ons.
In de klas zijn we druk met de dagelijkse dingen als taal, rekenen spelling en lezen.
Elke dag starten we met zelfstandig werken. Later op de dag volgen de instructies.

Met spelling beginnen we binnenkort alweer met blok 5. Onderaan deze pagina kunt u zien welke categorieën er inmiddels allemaal aanbod gekomen zijn.

Met rekenen zijn we begonnen met het bouwen van de tafels. Nee, dat heeft niks met blokken bouwen te maken. Het bouwen van tafels wil zeggen dat we op handige manieren kijken hoe we aan de antwoorden kunnen komen.
Als we de tafel van 2 willen bouwen doen we dat door middel van 1x meer, 1x minder, de helft , het dubbele en verwisselen.

Uiteindelijk moeten de kinderen eind groep 4 alle tafels uit het hoofd kennen.
De eerste weken beginnen we met de tafels van 2, 5 en 10.

Om al het werken goed te kunnen doen hebben we het met elkaar ook over onze werkhouding. Wanneer kunnen we goed werken, waar kunnen we met elkaar op letten om een fijne werksfeer te creëren. Daar komt nog heel wat bij kijken en is zeker niet altijd even makkelijk. Op dit moment staat het werken aan een goede luisterhouding boven aan.

Verder hebben we ook niet stil gezeten op het creatieve vlak. Voor de herfstvakantie hebben we geluisterd naar het muzieksprookje van Peter en de Wolf. Welke instrumenten zijn er allemaal en wat is eigenlijk een symfonieorkest? Na het beluisteren van het sprookje hebben we met kranten de hoofdfiguren uit het sprookje gemaakt.
Naar aanleiding van een engels liedje hebben de kinderen vogeltjes geknipt en geplakt. Met een vrolijk resultaat aan de wanden.

Inmiddels zijn we  al in herfstsfeer en bezig om herfstbomen te tekenen.

U ziet, we zitten niet stil!

• 20201001_155437
  • 20201001_155421