Welkom in groep 4B!                                                       Welkom / Handtekeningen / Handtekeningen | wensjes en handtekeningen

Wat is de vakantie voorbij gevlogen.

Zo zien we jullie op de wendag en nu is het al weer voor het “echie”…….Groep 4!

Hopelijk heeft iedereen een ontspannen vakantie gehad.

Wij zijn in de vakantie al druk bezig geweest om de klas weer in orde te maken voor een frisse start.

We kijken er naar uit om iedereen weer te zien.

Meester John is er op de maandag, dinsdag en woensdag en juf Daniëlle op de donderdag en vrijdag.

Een heleboel dingen zullen gaan zoals jullie ook al in groep 3 gewend waren en er komen ook nieuwe dingen bij. Natuurlijk gaan we dat allemaal uitleggen de komende dagen.

We zullen starten met het uitwisselen van onze vakantieverhalen, verder kennismaken, een spelletje en wat werken.

Op dinsdag ( en donderdag) hebben jullie gelijk gym. Neem dus meteen je gymspullen mee naar school.

Samen gaan we er een gezellig jaar van maken.

Tot maandag!

Groetjes van meester John en juf Daniëlle

Hard werken!

17 september 2021

Weer even een berichtje over het reilen en zeilen in groep 4b!

Dat er hard gewerkt wordt in groep 4 heeft iedereen inmiddels wel door.

Zo zijn we elke dag wel bezig met rekenen, spelling, taal, schrijven en lezen.

Bij de spelling hebben we vandaag een kort filmpje gezien over de wolf. Wat heeft dat met spelling te maken?

Bij wolf hoor je een tussen “u” die je niet schrijft. Net zoals in melk, welp en werk.

De spellingregel komt in de klas te hangen. Soms hangen we er ook een wit papier bij. Woorden die we tegenkomen en bij die regel horen, schrijven we op het papier.

Bij het rekenen zijn we druk bezig met het automatiseren tot 20. We splitsen getallen, tellen geld en rekenen sommen op de getallenlijn uit. ( 8+4= 8+2=10+2=12)

Verschillende kinderen hebben zelfs een boekje met splitshuisjes meegenomen om thuis ook nog eens extra te oefenen.

De eerste workshop is deze week ook geweest. We hebben samen les 1 nog eens doorgenomen en aan de opdrachten gewerkt. Hoe sta je sterk? Wat vind je belangrijk? Wat wil je leren? En hoe geef ik mijn grens aan?

Thuis mogen ze de opdrachten verder afmaken en dan kan de map maandag weer mee naar school.

Inmiddels is de klas ook weer wat verder opgevrolijkt met kleurige, fladderende “troostvogels”.

U ziet, er wordt op verschillende manieren hard gewerkt in groep 4!

Het schoolreisje van aanstaande dinsdag hebben ze dan ook dik verdiend!

Fijn weekend allemaal.

• hert