Drink water beleid, pauzehapjes & traktaties

Op de langere termijn willen wij het keurmerk Gezonde School kunnen gaan dragen. Hiertoe gaan we een samenwerking aan met de gemeente Hilversum, en meer specifiek met JOGG: Jongeren op Gezond Gewicht. Zij faciliteren ons in bijvoorbeeld waterbidons, sport clinics op sportdagen en informatieve lessen. Vanaf 1 maart 2022 starten wij met het Drink Water Beleid.


Drink water beleid. 

U kent het wel, uw kind heeft dorst. En als het aan uw zoon of dochter ligt, dan drinken ze het liefst Taksi, Cola of aanmaaklimonade. Het is gebleken dat kinderen van de basisschool ongeveer 6 zoete dranken op een dag drinken, zoals gezoete thee, Wicky, sap of frisdrank. Dat betekent dat ze 25 suikerklontjes binnenkrijgen op een dag, alleen al door drankjes! Door te veel suiker raakt het lichaam uit balans. Kinderen hebben minder eetlust, zijn heel druk en krijgen gaatjes.

De GGD & JOGG adviseren om kinderen minimaal twee keer per dag een glas water te laten drinken in plaats van een zoete drank. Onze school kent een waterbeleid. Wat wordt er van u als ouders verwacht binnen het drinkwater beleid?

Richtlijnen voor het pauzehapje.
In de 10 uur pauze eten de kinderen een stuk fruit of groente. Op school heeft ieder kind een bidon/dopper. Deze wordt in de ochtend (thuis) gevuld met water. Tijdens het middageten is een pakje drinken wel toegestaan maar zullen wij drinkwater promoten in de klas.

Het draagvlak en de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders. Leerkrachten gaan niet handhaven op het eten en drinken van de kinderen tijdens deze momenten.

Traktatie beleid.
In het document hieronder kunt u de richtlijnen voor traktaties lezen.

Samenwerkende partijen